Fabel of feit?

PLAATSELIJK VET VERBRANDEN.. FABEL!

 

Plaatselijk vet verbranden is zonder behulp van chirurgie, niet mogelijk. Het lichaam spreekt bij een afslankpoging de vetdepots verspreid over het lichaam aan. De lichaamsverhoudingen zullen ongeveer gelijk blijven. Ieder lichaam heeft een eigen voorkeur voor de locatie van voorraden reservecalorieën. Bij vrouwen zijn dat vaak de heupen en bij mannen de buik. Buikvet wordt sneller aangesproken dan bijvoorbeeld heup vet. Zowel door (duur-)training,als door het beperken van alcohol, suiker, geraffineerde koolhydraten en snacks kan jij je vet- percentage verlagen. Je moet wel onder je dagelijkse kcal behoefte blijven. Het vetpercentage zal over het gehele lichaam verminderd worden. De ene plek gaat misschien sneller dan de ander, maar het zal niet specifiek op een plek verdwijnen.Het is wel mogelijk om de spieren op bepaalde plaatsen te trainen waardoor het lichaam er strakker en beter geproportioneerd uit komt te zien. Dit noemen we shapen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0